Finn Ut Antall Engel

Calla Lily Betydning og symbolikk

Calla Lilies vokser fra jordstengler som reproduserer av seg selv, noe som gjør dem til et symbol på fruktbarhet og rikelig. Anlegget er hjertelig og lever i nesten ethvert miljø som gir en god fuktighet, noe som gir den ekstra betydningen hardførhet og fleksibilitet. En gang høstet har Calla Lily stor utholdenhet (et utholdenhetsemblem).

Romerne betraktet Calla Lilly som et kraftig fallisk symbol på grunn av pistilene. Så opprinnelig hadde denne vakre damen noen alvorlige mannlige overtoner i den klassiske verdenen. Likevel gir formen på kronbladet dem en naturlig forbindelse til det hellige kvinnelige også (og kanskje i forlengelse av det hellige ekteskapet). Det er grunnen til at kristendommen forbinder Calla Lilly med Jomfru Maria, og tillegger denne blomsterånden egenskapene til renhet og dyd. Denne foreningen bidro sterkt til bruken av Calla Lilies i bryllupsbuketter og dekorasjoner.Betydningen av Calla Lily har vært relatert til den greske gudinnen Hera. Ordet calla betyr vakker. Legenden går slik. Zeus, den romerske guden, hadde fått Hercules sammen med jordiske kvinner. Da Hercules ble født, ønsket Zeus at Hercules skulle ha guddommelige krefter. Han dopet Hera og slapp den lille Hercules sykepleier fra henne. Da Hera kom til fornuft, var hun rasende og dyttet babyen til side. Under denne handlingen ble melkveien dannet, og da de få dråpene melk falt på jorden ble de liljer. Venus så de vakre liljerne, og følte at skjønnheten hennes var.

I en merkelig dikotomi representerer calla-liljen også en tidlig død, spesielt av en ung person. Når de dukker opp i et begravelsesarrangement, er budskapet et av håp - for gjenfødelse til en ny og bedre virkelighet.

Crystal Connections for Calla Lily:

Kvarts; melk kvarts; Kryss stein

Calla Lily Betydning Innholdsfortegnelse

Calla Lily Color Betydninger

Selv om den vanligste fargen på Calla Lilies er hvit, har noen oransje, rosa, vin, gule og til og med dyp lilla fargetoner, den siste er ofte brukt på gravsteder. Når du vurderer hvordan du skal tilpasse betydningen av Calla Lily, bør fargen tas i betraktning. Rosa har vennlige konnotasjoner, gult er energisk, burgunder representerer vitalitet og hvitt er renhet og enhet.

Calla Lily Dreams

Som med andre innstillinger kan drømme om Calla Lilies bety fred, glede og renhet. Det kan imidlertid også portes noen form for død eller slutt. Utover dette kan Liljen være et budskap fra gudinnen. Bruk vår drømmeordbok for mer informasjon om blomster i drømmer.

Calla Lily In The Victorian Language of Flowers

I det viktorianske blomsterspråket representerer Calla Lilly Storslått skjønnhet (feminin i naturen). En alternativ mening er forening og gjenfødelse.

I en merkelig vri er Calla Lily verken av slekten Calla eller en ekte lilje! Og mens de fleste fortsetter å kalle denne blomsten Calla, er den ikke nært beslektet nok til å være en del av den slekten. Profesjonelt er denne blomsten nå kategorisert med zantedschia-slekten. Likevel forblir den med sin vanlige betegnelse (litt av en ruse) og kan bære den symbolske verdien av lureri.

Temaet med dyp kjærlighet fortsetter inn i skildringen av Calla Lilly i Flower Power Cards. Her omfavner tantriske elskere på en måte som kombinerer to kropper til ett sinn og sjel. Her faller verden bort til hjerterytmen og åndene som er sammen i glede. Yin til den ytre blomsten med Yang av den indre støpehodet gir et enkelt symbol på vår seksualitet som en hellig ting - ikke syndig eller skitten, men så hvit og ren som selve liljen.

Aromaterapi og alternativ medisin

Duften av Calla Lilies inspirerer til positive selvbilder og sunn seksualitet. Planten i seg selv kan være giftig, så medisiner laget av den påføres lokalt, spesielt for behandling av sår.

Calla Lily Åndelige betydninger og metafysiske korrespondanser

Calla Lily Superstitions:

  • Da Eva forlot Edens hage, vokste liljer av tårene hennes
  • En Calla Lily som ikke åpner forutsier død
  • Å berøre en Calla Lilly beskytter helsen din (arabisk tro), men du kan ikke skade den levende planten på noen måte for at magien skal virke
  • Brudene bærer Calla Lilies i Midtøsten for et lykkelig ekteskap og som et tegn på jomfruelighet

Calla Lily Numerology

I numerologi styres Calla Lilly av tallet 6, som representerer en nærende tilstedeværelse, i dette tilfellet av Modergudinnen. 6 vibrerer også på nivået med sann åndelig kjærlighet, tjeneste, helbredelse og vennlighet. I dette minner Calla Lilly oss om at å jobbe fra et sted med ydmykhet og uselviskhet er veldig kraftig i seg selv.

Calla Lily History

Calla Lilies har sitt utspring i Sør-Afrika i et område som ikke har vinter, slik at blomsten kan blomstre hele året. I romertiden dukket denne blomsterånden opp på festlige sammenkomster som om de gjorde det
vitne og bli med på lykken. Ved et bryllup representerte det renhet. Det var en vanlig dekorasjon på Vintersolverv, plantet i nærheten av hjemmet som en måte å ønske lys velkommen inn i hjemmet. Hvis en person hadde en hage med Calla Lilies, var de noen midler, så en bunt av disse blomstene kan også representere velstand.

Det dukket også opp i begravelser og ga sørgende en melding om håp - det som gjenstår er bare en skygge av skjønnheten i neste virkelighet.

Hvis jeg kunne bære callaliljer på skulderen igjen / som en paraply i dagslys, ville jeg lene dem / på kirkegårdens gate og sove ... - Thomas Heise, Epitaph X

Calla Lily trives i myrområder og gir den sterke bånd med vannelementet. Dette hjelper til med å forklare de intense følelsene som er knyttet til denne blomsten - fra fødsel til død, og det hellige ekteskapet, bærer vann våre håp og drømmer, så vel som våre sorger.

På 1800-tallet begynte kunstnere å bruke Calla Lily i kunstneriske tolkninger, inkludert de av Georgia O'Keefe som bar kallenavnet 'lady of the lilies'.

Gresk mytologi knytter Calla Lilly til Hera. Som historien går, sov Zeus med en dødelig kvinne som deretter bar Hercules. For å sikre at Hercules hadde guddommelige evner, dopet Zeus Hera så Hercules kunne suge uten at hun visste det. Da hun våknet og oppdaget sviket, dyttet hun babyen til side. Melken som dryppet fra brystet hennes falt på bakken og ble til Lillies.