Finn Ut Antall Engel

Tistel Betydning og symbolikk

'Den som har en god høst, må nøye seg med noen tistler' - Spansk ordtak

Tistel (Onopordum acanthium) er faktisk en del av solsikkefamilien. Det viktigste kravet til berømmelse er å være det nasjonale symbolet for Skottland. Imidlertid er det mye mer i tistelånden enn å representere et vakkert land.Det er faktisk over 200 typer tistler, men den skotske tistelen er den de fleste tenker på når de forestiller seg denne blomsten. Bomullstistler er de største som vokser til 19 tommer brede (snakk om overkompensering!). Skotske tistler er mindre, men ble likevel merket til Stuart-klanen, en markør for skotsk valuta og vises til og med der Mary Queen of Scots ligger i graven hennes.

Gjennom keltiske regioner representerer tistel tapperhet, hengivenhet, holdbarhet, styrke og besluttsomhet. Bare prøv å plukke en tistel en gang. Du vil finne at de krever respekt ... åh og hansker. Nevnte vi å bruke hagearbeidshansker?

Kanadisk tistel er litt annerledes. Det har blitt en bane på grunn av utrolig aggressive røtter som tar over hele områder. Planten er veldig hardfør. Og selv om den betraktes som en bane for botanikere, kan den solide, kraftige naturen til denne blomsten legge til den tradisjonelle symbolikken til den skotske tistelen for å overvinne selv den mest solide fienden.

Krystallforbindelser for tistel:
Fluoritt; Amegreen; Alexandrite

Tistel Betydning Innholdsfortegnelse

Tistelfargebetydninger

Mens toppen av en tistelplante er lilla, er det umulig å overse de grønne bladene, spesielt når du stirrer over feltbanker i hele Skottland. Fra og med den smaragdfargen, symboliserer den å skape en balanse mellom hodet og hjertet. Selv om vi kanskje vil bli stikkende som tistelen, er det ok å være 'pen' også. Green sender naturlig ut fredelige energier. Det gir egenskapene til gode råd, lytteferdigheter og hjelpsomhet til andre. Kanskje dette er grunnen til at folk i Skottland er kjent for sin gjestfrihet verden over.

Grønt er fargen på deling, tillit, natur og stabilitet. Kombiner dette med purpurens transcendente, introspektive natur, og du har mange gode vibber du kan jobbe med når du kommuniserer med Thistle. Der grønt forener følelser og tanker, forener lilla det fysiske med det åndelige. Så mens du arbeider innover, leder tistelånden deg også utad og oppover mot høyere bevissthet, psykiske evner og mot opplysning. Grønt og lilla harmonerer sammen med humanitærer, ledere og visjonære kunstnere.

Thistle Dreams

Drømmer om tistel snakker vanligvis om noen form for problemer eller ubehageligheter. Hvis du har kommet i en situasjon, kan du undersøke hva du har gjort, spesielt motivasjonene dine. Gjør noe galt. En tistel som stikker til deg i drømmen din, betyr at du uten å vite noe ser på deg med misunnelse og sjalusi. Du kan oppdage mer Thistle-symbolikk i vår drømmeordbok.

Thistle In The Victorian Language of Flowers

Det viktorianske blomsterspråket identifiserer Thistle som blomsten for inntrenging (eller kanskje mer tydelig en advarsel mot uønsket innblanding.

Aromaterapi og alternativ medisin

Som med metafysikk er melketistel og velsignet tistel de to variantene som ofte brukes i folkemedisin. Melketistel var en langvarig kur mot depresjon og melankoli. Nå ser det ut som en brukt for leversykdommer, selv om denne applikasjonen vises oftere i Europa.

Tistel kan brukes mot mageforstyrrelser, som kald te og en generell tonic for nybakte mødre. Velsignet tistel te tatt før sengetid reduserer feber. Eksternt kan bladene fra denne planten brukes i pannen for å dempe hodepine, kløende hud og kvalme (bare hold den borte fra øynene dine.

Generelt aksepterte helbredende kvaliteter av Thistle inkluderer å fungere som et emetisk, stimulerende, blodrenser og generell tonic. For å internalisere disse egenskapene kan du spise bladene friske eller tørkede eller lage en juice / infusjon.

Merk at oljen som samles opp fra bomullstistel kan brukes til kulinariske formål, og tistel med ullhodet kan konsumeres kokt eller bakt.

Tistel åndelige betydninger og metafysiske korrespondanser

Når en tistel vises på et Tarot-kort som gjengis, representerer den ofte en slags trussel, vanligvis en som du ikke kan se. Det kan også kombineres med kort andre symbolikk for å betegne noen som klager for oppmerksomhet på dårlige måter, er rundt brass, selvsikker mennesker og gjengjeldelse mot en idé.

For divinatory meditasjon plasser tistelen i en bolle med dampende varmt vann. Konsentrer deg om spørsmålet ditt. Finn mønstre i dampen eller andre tegn for svarene dine. Kraften opphører når vannet blir kaldt.

I magi er Blessed Thistle og Milk Thistle de to plantene som dukker opp regelmessig. Trollmenn fra gamle av og til brukte tistelstilker til spaserstokker og tryllestenger for å lede energi. Ritualer og magi krever tistel når man søker sikkerhet, velstand, utholdenhet, helse og forbedret energi. Poppetter ble fylt med tistel og gitt til noen som en måte å bryte kraften til hekser.

Thistle Superstitions:

  • Brennende tistelfrø driver elf-lock, en sykdom forårsaket av ondskapsfulle ånder
  • Tysk tro hevder at de hvite flekkene på tistelbladene kommer fra en jomfru
  • Tistel plassert på moden mais holder unna onde ånder
  • Thistledown som vises i vinduet ditt, gir gode nyheter
  • Å kutte tistler før St. Johns dag bringer uflaks
  • Å kaste tistel i ild holder lyn borte fra hjemmet

Thistle Numerology

Tre er virkelig et magisk tall. Det er kropp-sinn-ånd, fortid-nåtid-fremtid, de tre fasettene til det guddommelige, og generelt et veldig optimistisk, motiverende siffer. I Thistle manifesterer tre seg som større ferdigheter med kommunikasjon, evnen til å motivere andre og ekte se. Bruk en tistel når scenen i livet ditt virker overveldende, og du vil heller gjemme deg bak gardinen. Three og Thistle sier begge: Tro på det gode du kan gjøre og hold humoren intakt.

Tistelhistorie

I keltisk symbolikk representerer tistelen adel og nådighet. Det ble Skottlands emblem på 1200-tallet, samt Thistle Chivalric Order i 1540.

Tistelen har et veldig kjedelig rykte. Noen betraktet det til og med som en forbannet blomst. Denne forbindelsen er forståelig når du opplever bustende tistler på bjørneføtter. Skotske legender tegner imidlertid et annet bilde.

Historien forteller at en nordisk hær forsøkte å snike seg inn i et skotsk leir om natten. Minst en av dem var barbeint. Da han tråkket på en tistel, ropte han ut og varslet troppene. Som et resultat trakk inntrengerne seg tilbake og dro til hjemlandet med halen mellom beina. Historikere mener at dette var historien om slaget ved Largs, og en spydtistel var dagens helt.